fredag 6 november 2020

Information till alla vårdnadshavare angående Covid-19.

 Information till alla vårdnadshavare ang. Covid-19

 

  • Det finns inte i dag någon elev eller anställd med konstaterad Covid-19 smitta på Mandaskolan.

 

  • Det finns elever i 2 klasser som har utsatts för risk att smittas via hemmet. Samtliga dessa elever är inte på skolan sedan vi fått kännedom om detta utan stannar hemma. Skolan informerar berörda personer/personal/anhöriga enligt smittskyddsenhetens riktlinjer.

 

  • Skolan/rektor kan inte kräva att barn som utsatts för smittorisk i hemmet hålls hemma, men i dialog med vårdnadshavare kan föräldrar välja att barnen stannar hemma en period upp till 14 dagar så vi vet om barnen får symtom.

 

  • Alla barn har fått med sig informationsblad med sig hem ang. var, och när barn ska testas för Covid-19. Föräldrar tar ansvar för att barnen testas utifrån denna information.

 

  • Alla möten, information med vårdnadshavare övergår till att genomföras via telefon, mejl eller annat medie tills vidare, med undantag för individuella behov. Skolan avgör om möten genomförs fysiskt på plats eller inte.

 

  • Omfattande förändring kring möblering och flöde i matsalen sker nästa vecka.

 

  • Möblering i klassrum och grupprum ändras ytterligare så att barnen i så stor utsträckning som möjligt sitter enskilt. Grupprum/studiehall används av en klass i taget.

 

 

Fortsätt håll avstånd, undvik onödiga träffar utanför skoltid, följ riktlinjer och informera mentor/rektor så fort som möjligt om/när ni får konstaterad smitta i hemmet.

 

Tack för fortsatt fint samarbete.

 

Lisa Spegel, rektor Mandaskolan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mandaskolans första blogginlägg

Välkommen till Mandaskolans blogg Detta är ett inlägg som testar hur det fungerar med att hela skolan bloggar. Hälsingar Rektor Lisa